Nástroje

Vzdálené ladění měření na mobilním webu

Většina webových analytiků se mimo hezké datové analýzy potýká také s implementací nejrůznějších měřicích nástrojů. Obvykle se setkávám s tím, že implementace jako taková se kontroluje pouze na desktopové verzi webu. Na tu mobilní, která už je dnes poměrně důležitá, se tak nějak kašle. Jak měření na mobilních zařízeních kontrolovat? Pojďte se na to podívat.

Nástroje a report ze školení s Julií Joyce

Report ze semináře How To Create Content That Attracts Attentions AND Backlinks se známou americkou linkbuilderkou Julií Joyce z agentury Link Fish Media. Zahraničních hostů bývá v ČR pomálu a stojí za to využít všechny příležitosti se s nimi setkat. Ve článku naleznete soupis nástrojů probíraných na školení. Text ilustruje situaci a workflow americké agentury Link Fish Media. Agentura byla založena Julií Joyce a specializuje se čistě na linkbuilding. Na konci naleznete i několik zajímavostí z USA a především z Link Fish Media.

Pozvánka na SEO restart 2015 a rychlé ohlédnutí za loňským ročníkem

Připravujeme pro vás již třetí ročník konference SEO restart – jediné české konference o SEO. Přípravy jsou v plném proudu a lístky pomalu ale jistě ubývají. Proto bychom vás rádi ještě zavčas pozvali! Hlavními tématy jsou letos technické SEO, data, zbožové srovnávače, linkbuilding a obsah. Zaměřili jsme se na moderní trendy, praktické příklady a postupy, vše v duchu hesla „Méně teorie, více praxe.“

Jak na automatickou migraci GTM

V dubnu 2015 spustil Google dlouho očekávanou automatickou migraci verzí v Google Tag Manageru. Až doteď jste ji mohli povolit volitelně, dnešním dnem se to mění. Postupně by v následujícím měsíci měla proběhnout na všech dosud nepřemigrovaných účtech. Je důležité položit si otázku: Je to bezpečné?

Pojďme se potkat na DATA restartu 2015

Přípravy na první ročník konference DATA restart jsou v plném proudu a lístky pomalu ale jistě ubývají. Proto bychom vás rádi ještě zavčas pozvali! Hlavními tématy jsou data, webová i ne-webová analytika, data mining a business intelligence. Zaměřili jsme se na moderní trendy, praktické příklady a postupy, vše v duchu hesla „Méně teorie, více praxe.“

Facebook představil své Analytics

Jednou z mnoha horkých novinek oznámených na právě probíhající F8 Facebook Developer Conference jsou Faceboook Analytics pro aplikace. Služba je zdarma a může pro vás být dost užitečná. Nabízí totiž pěknou řádku funkcí, které vám pomohou jak vyvíjet a vylepšovat vaše aplikace, tak i reklamy na ně cílící.

Jmenné konvence pro Google Tag Manager

Google Tag manager, nástroj na správu měřících scriptů na webu. Pro manažery noční můra, pro vývojáře podivná náhrada jejich práce. GTM je velmi mocný nástroj a v dnešní době už dokáže pořádnou spoustu věcí. Jedním z jeho problémů, a je to problém dost veliký, je možnost pojmenovávání.

SEOmaty jsou k ničemu

SEO servisy, SEO analyzátory a jiné SEOmaty se nám dostávají do módy. Takže je na čase si to říct pěkně nahlas: SEOmaty jsou k ničemu. Měří totiž všechno možné, jenom ne to, jak dobře děláte SEO. Jejich výsledkem jsou povětšinou hlouposti, které nemá cenu vůbec řešit nebo se jimi byť i jen sebeméně trápit.