Návštěvnost

Přijďte na první pražský MeasureCamp

V sobotu 12. září se uskuteční první pražský MeasureCamp. Jedná se o celosvětově pořádanou (ne)konferenci o webové a datové analytice. Její tradice začala v roce 2012 v Londýně, v dalších letech se rozšířila do Hong Kongu, Madridu nebo Paříže. A letos máme MeasureCamp poprvé i v Česku. První lístky budou uvolněny již dnes – a budou zcela zdarma.

Pojďme se potkat na DATA restartu 2015

Přípravy na první ročník konference DATA restart jsou v plném proudu a lístky pomalu ale jistě ubývají. Proto bychom vás rádi ještě zavčas pozvali! Hlavními tématy jsou data, webová i ne-webová analytika, data mining a business intelligence. Zaměřili jsme se na moderní trendy, praktické příklady a postupy, vše v duchu hesla „Méně teorie, více praxe.“

Facebook představil své Analytics

Jednou z mnoha horkých novinek oznámených na právě probíhající F8 Facebook Developer Conference jsou Faceboook Analytics pro aplikace. Služba je zdarma a může pro vás být dost užitečná. Nabízí totiž pěknou řádku funkcí, které vám pomohou jak vyvíjet a vylepšovat vaše aplikace, tak i reklamy na ně cílící.

Měření českých vyhledávačů v Universal Analytics

Google Analytics ve svých výkazech zdrojů návštěvnosti nepracují úplně správně s českými vyhledávači. Do reportu neplaceného vyhledávání padá vlastně jen Seznam a Google. Zbylé vyhledávače či zbožáky pak Google Analytics vůbec nepoznají. Řadí je chybně mezi běžné odkazující stránky do reportu „Odkazy“. A hlavně z nich nijak nereportují dotazy uživatelů.

Google Analytics znovu a lépe

V Google Analytics nás čeká řada zásadních novinek. Lze je bez zdráhání označit za revoluční. Nejedná se totiž jen o přidávání více či méně užitečných funkcí do stávajícího systému, jak tomu bylo doposud. S nadsázkou řečeno nezůstane kámen na kameni a během příštího roku budeme mít úplně nový a úplně jiný měřicí systém. Lepší.

30.10.2012 · Jan Tichý · Analytika · 13 komentářů