Testování

Při vývoji aplikací se v Medio Interactive snažíme důsledně testovat všechen důležitý kód a požadovanou funkčnost. Při tom využíváme mimo jiné i užitečné nástroje PHPUnit a Selenium. Testování nám pomáhá výrazně usnadnit a zkvalitnit odvedenou práci.


Vzdálené ladění měření na mobilním webu

Většina webových analytiků se mimo hezké datové analýzy potýká také s implementací nejrůznějších měřicích nástrojů. Obvykle se setkávám s tím, že implementace jako taková se kontroluje pouze na desktopové verzi webu. Na tu mobilní, která už je dnes poměrně důležitá, se tak nějak kašle. Jak měření na mobilních zařízeních kontrolovat? Pojďte se na to podívat.

Jaká byla konference Which Test Won 2015?

Konferenci „Which Test Won The Live Event“ pořádají lidé stojící za webem WhichTestWon.com. Konference se jako jedna z mála se zaměřuje pouze na A/B testování a optimalizaci konverzního poměru. Letos se konala v Berlíně. V průběhu dvou dní se představilo celkem dvacet přednášejících z řad marketérů a analytiků. Report z konference, zajímavosti a novinky ze světa A/B testování.

Testování nejen v PHPUnitu

Na videu z březnové Poslední soboty představuje Dan Milde v rámci své přednášky možnosti testování PHP aplikací s pomocí jednotkových, integračních i Selenium testů. Zmiňuje důvody pro testování a ukazuje konkrétní praktické postupy. Pro demonstraci používá jednoduchou ukázkovou aplikaci.

Mockování v PHPUnit

Při automatizovaném testování kódu své aplikace narazíte dříve či později na potřebu nahrazování některých skutečných tříd takzvanými mock objekty. Naše prezentace shrnuje, co vlastně mocky jsou, proč jsou potřeba a jak se s nimi pracuje v testovém frameworku PHPUnit.