Zbožové srovnávače

Velký předvánoční úklid ve Zboží.cz

Seznam.cz poslední dobou výrazně obměňuje šatník. Od dubna hledáme služby v nových Firmách, od června jsou tu nové Mapy. Výraznou proměnou prochází také zbožový srovnávač Zboží.cz. Doposud na něm proběhlo několik kosmetických úprav, jako je redesign titulní stránky, recenze produktů, ruční nástroj pro párování zboží nebo nastavení frekvence stahování feedu. Novinek ale v nejbližších dnech bude více. Seznam.cz si […]

Děkujeme za váš zájem. Nakupte u konkurence levněji

„Chcete vědět, zda nabídka, kterou si právě prohlížíte, je opravdu ta nejvýhodnější?“ Takto uvedla Heuréka 2. listopadu jeden ze svých posledních kontroverzních počinů: Heuréka lištu, rozšíření pro prohlížeče Chrome a Firefox. Uživatelé nažehlili prapory a vyrazili vítat spřátelené mírové sbory, provozovatelé e-shopů naleštili Kalašnikovy.

Měření českých vyhledávačů v Universal Analytics

Google Analytics ve svých výkazech zdrojů návštěvnosti nepracují úplně správně s českými vyhledávači. Do reportu neplaceného vyhledávání padá vlastně jen Seznam a Google. Zbylé vyhledávače či zbožáky pak Google Analytics vůbec nepoznají. Řadí je chybně mezi běžné odkazující stránky do reportu „Odkazy“. A hlavně z nich nijak nereportují dotazy uživatelů.