Střípky z Barcampu na Vsetíně 2013

Jsou akce, na které se těšíte celý rok a pak dramaticky sledujete, jestli se tam vůbec přes tolik přihlášených dostanete. Když se to nakonec povede. Jo! Už jste tak natěšení, že pomalu stříháte metr. Je to trochu jako start raketoplánu. Lehká nervozita v břiše, tři, dva, jedna, zážeh a jedem.

Celá Medio posádka vyrážela autem v předvečerních hodinách. Čas odjezdu jsme optimalizovali na příjezd přesně na warm-up párty. Cesta se lehce protáhla, ale alespoň jsme rovnou naskočili na vlnu dobré konverzační nálady, která se linula v prostorách restaurace Pančava. Po ukojení hladu a žízně se, v duchu úsloví co Čech, to muzikant, začalo notovat. Žánrovost písní byla vskutku pestrá a překvapivě se vyskytly i vícehlasy. Doteď však není jisté, zda šlo o záměr, nebo náhodu.

Večer pomalu přešel do hlavního sobotního programu, který se odehrával v krásném prostoru podnikatelského inkubátoru Maštaliska. Jedna zajímavá přednáška střídala druhou a s každou další se program jenom zlepšoval. Ocenila jsem pestrost přednášek a většina z těch, které jsem navštívila, měly pro mě osobně hodnotný přesah. Ať už šlo o přípravu knihy o webdesignu od Jana Řezáče, mind changing prezentaci od Jeanne Trojan, inspirativní přednášku o podnikání v 21. století od Filipa Dřímalky, vizuálně netradičně podpořený návod na netwotking od Petra Pouchlého, zábavnou rozpravu „jak sakra posílat ty maily“ mezi Markem Prokopem a Annou Filkukovou, zcela nový pohled na UX od Davida Grudla nebo datová žurnalistika podaná od profíka na danou oblast Petra Kočího. Všechny výše zmíněné přednášky vřele doporučuji ke zhlédnutí.

Posledním bodem programu byla afterpárty v minipivovaru Valášek, která se protáhla až do ranních hodin ve formě afterafterpárty. Nálada byla opět konverzační a networkovací, k čemuž přispěl také místní lahodný mok.

Na závěr nemohu než znovu poděkovat organizátorům za skvělou akci a doufat, že nedojde na zkazky o posledním ročníku, protože to by v případě vsetínského barcampu byla velká škoda.

Zveřejněno 22.1.2013 v rubrice Medio Interactive se štítky , .
ceskova

Anna Češková

AnČe pracuje jako linkbuilder a stará se o kulturní život v Mediu. Absolvovala Studia nových médií na Karlově Univerzitě a ve volných chvílích přemýšlí o gamifikaci vesmíru.

Google+ profil ceskova@medio.cz

Komentáře k článku

[1] přednášky ke shlédnutí | 22. 1. 2013 v 15.23

Dobrý den, děkuji za hezký stručný report. Píšete, že všechny výše zmíněné přednášky vřele doporučuji ke zhlédnutí. Jsou umístěny někde na youtube? Případně si videa někde stahnout?

Děkuji za odpověď
Petr Němeček

[2] Anna Češková | 22. 1. 2013 v 16.11

Dobrý den, Petře,
přednášky jsou zatím ve zpracování od organizátorů. Zřejmě se objeví na stránce vsetin.barcamp.cz. Až budou záznamy dostupné, máme je v plánu z článku prolinkovat.
AnČe

[3] přednášky ke shlédnutí | 22. 1. 2013 v 16.43

Děkuji :)

[4] Detail | 22. 1. 2013 v 17.07

Chvalim spravne pouzitou predlozku v nadpisu!