Hledáme speakery na SEO restart 2015

Nejspíš jste už postřehli, že letos organizujeme novou konferenci DATA restart, zaměřenou na data a analytiku, která se bude konat 27. dubna. To ovšem neznamená, že jsme zanevřeli na SEO restart, který měl v minulých letech velký ohlas.

Třetí ročník SEO restartu, konference zaměřené na vyhledávače, hledání a nalézání, už usilovně plánujeme. Dokonce už i víme, kdy a kde se bude konat – jako již tradičně, v červnu v Praze. Konkrétně 15. 6. v Konferenčním centrum City na Pankráci. A právě teď se rozhlížíme po zajímavých přednášejících.

Máte čas, chuť a zajímavé téma, které se nebojíte představit veřejně? Pojďte přednášet na SEO restart! Návrhy témat přijímáme až do 24. dubna. Kdokoliv má tedy možnost nám napsat a nabídnout své téma. Napište nám ale, i pokud sami přednášet nechcete, ale rádi byste na SEO restartu někoho konkrétního viděli či něco konkrétního slyšeli. Z témat následně vybereme do programu ty nejlepší. Ze zbývajících témat vybereme několik, které zařadíme do hlasování o poslední přednášku.

Bude to dobrá akce?

O tom nepochybujeme. Už měsíc a půl před vyhlášením této výzvy jsme měli přihlášené tři přednášky od dobrých speakerů. A téměř vzápětí po neoficiálním oznámení termínu konference jsme získali i prvního hatera. Jo! SEO restart prostě vyvolává vášně a emoce.

Klasické přednášky

Na konferenci zazní 8-9 přednášek v délce 20 minut + navazujících 5 minut na dotazy. Pokud potřebujete pro své téma více času, dejte nám určitě vědět. Posluchači si z každé přednášky musí odnést něco použitelného, přínosného, objevného. Chceme lidem nabídnout konkrétní postupy, uchopitelné příklady a inspiraci pro jejich práci.

Několik pravidel pro přednášky:

  • Heslem konference je „Méně teorie, více praxe.“ V tomto duchu by měly být i přednášky. Uchopitelné, inspirativní i motivující.
  • Nesmí se jednat o promo vlastní služby nebo firmy bez jakékoliv praktické přidané hodnoty pro posluchače.
  • Chceme konkrétní postupy, příklady, čísla a případovky. Konference má být přínosem i pro pokročilé marketéry. Prázdné tlachání a filozofování na SEO restart nepatří.

Ignite talks

Ignite jsme letos zavedli na DATA restart. A rozhodně tento formát chceme zopakovat na letošním SEO restartu. Pokud nevíte, o co jde, ignite talk je specifický typ přednášky, která trvá přesně 5 minut. Přednášející má pro ni připraveno přesně 20 slajdů, které se automaticky a neúprosně přepínají přesně po 15 sekundách. Výzva pro zkušené speakery, kteří chtějí zažít trochu adrenalinu! Ignite je nevšední zážitek pro diváky – How to Get 5 Million People to Read Your Website by Matthew Inman.

Za pět minut se toho dá stihnout hodně. Rychlá case study, stručné představení nějakého zajímavého produktu nebo služby, veselý výstup pro oživení, shrnutí zkušeností se svými klienty či nějakým projektem. Ignite má být dynamický, živý a inspirační. Pravidla jsou o něco volnější než pro klasické přednášky. Hlavní téma konference je však nutné dodržet.

Jdete do toho?

Se svým tématem pro přednášku i ignite talk se přihlaste nejpozději do pátku 24. dubna na mail konference@medio.cz.

Zveřejněno 9.4.2015 v rubrice Internetový marketing se štítky , , , .
nespor

Zdeněk Nešpor

Freelance SEO specialista zaměřený na pokročilé technické audity.

@@Chaoticum zdenek@link-brain.com