ShopCamp 2016

V září jste se s námi mohli potkat na ShopCampu. V rámci oficiálního programu jste se mohli zúčastnit naší přednášky a workshopu. Rozhodně ale stálo za to navštívit i náš stánek. Přemýšleli jsme, jak ho udělat ještě zajímavější a užitečnější. A tak jste u nás nedostali bloček a propisku, nesoutěžili o klíčenky a flashky, dokonce si nemohli ani vystřelit pouťovou růži. U našeho stánku se poskytovalo to nejcennější – informace.

Viděli jste první live demo EasyReportu

Na stánku jste se mohli stavit na konzultaci a zejména vidět první veřejné live demo nástroje EasyReport. Konzultace byly někdy i v řádech hodin. Povědomí o čase jako by se na Shopcampu vytratilo. Zároveň jsme představili tarif EASY (2 900 Kč/měsíc), který oslovuje zejména malé e-shopy s tisíci objednávkami do měsíce.

Slabá místa na cestě uživatele e-shopem

Před obědem jste se mohli zanořit do hlubin Google Analytics na přednášce Vybrané e-shopářské vychytávky z Google Analytics (Romana Velflová, Tomáš Kumsta). Romana s Tomášem uvedli užitečné ecommerce příklady, o kterých jste ani netušili, že se dají v Google Analytics řešit. Zmapovali problémová místa na cestě uživatele vaším e-shopem jako neexistující vstupní stránky, neintuitivní filtrace, interní vyhledávání s prázdnými výsledky, přesycenost interní propagací či nefunkční nákupní košík. Přednáška byla letmou ochutnávkou našeho nového školení. Nášup si můžete objednat na Google Analytics pro fajnšmekry.


Přednáška o vychytávkách v Google Analytics
Přednáška o vychytávkách Google Analytics

Google Tag Manager a učení se z chyb druhých

V odpoledních hodinách se ti techničtěji zaměření mohli rozvinout na 90 minutovém workshopu Google Tag Manager (André Heller). Žádný úvod do GTM, ale konkrétní pokročilé usecases. Na základě rozličné úrovně znalostí publika se probírala nejrůznější témata a problémy každého z vás. Nejvíc času se však věnovalo aktuální změně rozhraní Google Tag Manageru. Představte si, kdybyste mohli tento workshop prodloužit na celý den. Nově můžete. Na našem novém školení Google Tag Manager pro fajnšmekry.

Aktualizováno: 16. 10. 2016.

Zveřejněno 14.9.2016 v rubrice Medio Interactive se štítky , , , , , , .
velflova

Romana Velflová

Romanu baví webová analytika, co se koláčů a sloupců týče. Orientuje se taky ve vodách výkonnostního marketingu, protože alespoň zde vládne řád a jasná pravidla. Srdcem Krno, židlí Praha.

Google+ profil @chromanna velflova@medio.cz